Hlavní obsah

Vnuk napadl 90letou babičku, ta spadla hlavou na radiátor

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Případ napadení devadesátileté ženy ze strany jejího vnuka prověřuje policie ve Fulneku na Novojičínsku. Případ se odehrál již na začátku dubna. Třicetiletý muž na svou babičku zaútočil v opilosti, lékařskou pomoc na místo zavolal až jeho otec.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Opilý vnuk po slovní rozepři kopl svou devadesátiletou babičku do těla, ta následně upadla na zem a poranila si hlavu o radiátor. Když syn poškozené zjistil, co se stalo, přivolal na pomoc policisty a lékaře,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Policie podrobnosti o případu zveřejnila v pondělí s tím, že incident prověřuje pro podezření z přečinu ublížení na zdraví.

„V případě, že se toto jednání bude nadále opakovat a bude mít znaky domácího násilí, přistoupíme k vykázání vnuka z domu,“ dodal mluvčí s tím, že útoky proti seniorům nejsou ani na Novojičínsku ojedinělé.

„Naposledy v měsíci lednu už neunesla 65letá žena neustálé příkoří ze strany 39letého syna. Poškozená již nebyla schopná neustále snášet vyhrůžky, schválnosti a urážky z jeho strany. Syn na ni měl opakovaně vyvíjet psychický nátlak, snižoval její důstojnost a opakovaně jí vypínal plyn a elektřinu,“ popsal mluvčí jeden z posledních případů domácího násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám