Hlavní obsah

Olomoučtí policisté schytali od opilé řidičky nadávky i kopance

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Alkohol zřejmě zakalil mysl jednatřicetileté ženě z Olomoucka natolik, že když ji policisté přistihli opilou při řízení auta, fyzicky je napadla. Navíc jim vulgárně nadávala. Skončila na záchytce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidička v osobním voze byla kontrolována v sobotu krátce před 23:00 v Jiráskově ulici. "Policisté u ní provedli dechovou zkoušku, přičemž nadýchala 2,32 promile alkoholu,“ řekl Právu v neděli krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Řidička byla podle něj během kontroly na policisty hrubá a agresivní. "Nejdříve je vulgárně urážela a následně je i fyzicky napadla. Jednoho člena hlídky kopla do levé tváře v době, kdy odkládal na zem jejího psa. Pak napadla i druhého policistu. Opakovaně do nich kopala a vulgárně jim pořád nadávala," dodal mluvčí.

Policisté podle něj ženu zpacifikovali a převezli na záchytnou protialkoholní stanici. Při zákroku ke zranění policistů ani ženy nedošlo. Řidička je podezřelá ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Hrozí jí až čtyři roky vězení. Celý případ je dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám