Hlavní obsah

Zaměstnankyně připravila kšefty se známkami poštu o 31 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vnitřní kontrola pošty odhalila podnikavou zaměstnankyni, která poště způsobila škodu více než 31 miliónů korun. Žena prodávala poštovní známky pod cenou a peníze si nechávala pro sebe. Pro sebe získala osm miliónů, koupila si za ně i chatu.

Foto: Policie ČR

Vybavení zajištěné policisty.

Článek

"Kriminalisté zadrželi minulý týden 42letou zaměstnankyni pošty, která se obohatila z neoprávněného prodeje poštovních známek. Záměrně objednávala v rámci své pracovní činnosti větší počet známek, které si následně vyzvedla přímo v tiskárně a poté je prodávala dále,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Policisty upozornila na podezřelé transakce vnitřní kontrola pošty a kriminalisté ženu zadrželi v pracovní době v kanceláři. O svém jednání si pečlivě vedla detailní záznamy v elektronické podobě, z nichž vyplývá, že známky prodávala od listopadu roku 2009 až do zadržení.

„Škoda, kterou způsobila poště, se vyšplhala na více než 31 miliónů korun, žena se však neoprávněným prodejem obohatila „pouze“ o téměř osm miliónů korun. Většinu peněz si ponechala na bankovním účtu, za část ale zakoupila například chatu mimo území metropole,“ doplnila mluvčí. Žena známky prodávala pod cenou.

Kriminalisté ženu obvinili z trestného činu zpronevěry, za což ji hrozí až desetileté vězení vzhledem k výši způsobené škody. Obviněná poté skončila ve vazební věznici na Pankráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám