Hlavní obsah

Zavraždila dítě, před soud ale nepůjde

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Kvůli nepříčetnosti chtějí kriminalisté zastavit trestní stíhání 41leté ženy z Frýdku-Místku, která letos v lednu zabila ani ne dvouletou dívenku a pobodala její babičku. O návrhu nyní rozhodne státní zástupce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Obviněná nebyla pro nepříčetnost v době spáchání činu trestně odpovědná. Stěžejní byly posudky z oboru zdravotnictví, psychiatrie a klinické psychologie,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že znalci ženě navrhli uložení ochranné zabezpečovací detence. „O tom však rozhodne soud v civilním řízení,“ dodala.

K tragédii došlo letos v neděli 22. ledna v podvečer v panelovém domě na ulici I. P. Pavlova ve Frýdku. Žena, která už několik let obtěžovala své sousedy neurvalým chováním, zaútočila tehdy znenadání na děvčátko i její 58letou babičku.

Dítě útok nožem bohužel nepřežilo, babička skončila s vážným zraněním v nemocnici. Nemocnou ženu policie po hrůzném činu zadržela a hospitalizovala ji v psychiatrické léčebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám