Hlavní obsah

Policisté na jihu Moravy stíhali polské zloděje aut

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S dopravní zácpou a kolonami se potkávali ve čtvrtek ráno řidiči při vjezdech do Brna nebo u jihomoravských dálničních přivaděčů. Nad hlavou jim přitom létal policejní vrtulník. O mimořádná bezpečnostní opatření se postarali zřejmě polští zloději aut, kteří převáželi v Rakousku ukradené luxusní vozy BMW.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Příjezd do Brna ve čtvrtek ráno komplikovaly důkladné policejní kontroly. Hledaly polské zloděje aut.

Článek

"Informace o krádeži těchto aut pravděpodobně ve Vídni nám ráno poskytli rakouští kolegové s tím, že nás požádali o spolupráci při stíhání pachatelů. Předpokládali jsme, že po překročení hranice využijí zloději některou z tras přes jihomoravské území na cestě do Polska. Na pomoc při pátrání byl povolán i vrtulník," uvedl policista Pavel Šváb. Dodal, že akce při ranní špičce způsobila zdržení v plynulosti dopravy.

Jednoho z údajných zlodějů se podařilo dopadnout u obce Poštorná. Řidič vůz ve vysoké rychlosti nezvládl a po přejetí železničního přejezdu havaroval. Polák, který seděl za volantem, skončil s lehkým zraněním v nemocnici.

Další kradený vůz byl později nalezen odstavený u Břeclavi. Policie však předpokládá, že existuje ještě třetí auto, se kterým ujel jak řidič druhého kradeného vozu, tak jejich další spolupachatelé.

Organizované bandy zlodějů, které jezdí už delší dobu právě z Polska krást luxusní auta, totiž vždy používají jedno či více dalších aut, jejichž řidiči svým komplicům mapují cestu a zajišťují bezpečný průjezd. Zloději se zaměřují především na značku BMW.

Reklama

Výběr článků

Načítám