Hlavní obsah

Pracovnice nemocnice falšovala recepty, léky pak rozdávala příbuzným

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté dopadli jedenatřicetiletou zaměstnankyni Fakultní nemocnice v Olomouci, která několik let falšovala recepty na různé léky, které pak užívala pro vlastní potřebu, nebo je rozdávala příbuzným a známým. Nyní jí hrozí až pět let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

ilustrační foto

Článek

"Žena v několika posledních letech falšovala recepty na různé léky. Recepty opatřovala razítky a falešnými podpisy lékařů Fakultní nemocnice Olomouc. Léky na recepty vyzvedávala v lékárnách a pak rozdávala svým příbuzným a známým nebo je používala pro vlastní potřebu," řekl Právu v pondělí policejní mluvčí Josef Bednařík.

Nemocnici podle něj žena způsobila škodu za necelých 160.000 korun. "Tato částka byla stržena dotčenými zdravotními pojišťovnami z tzv. paušální zálohy," objasnil mluvčí výši škody.

Policisté podle něj ženu odhalili i díky úzké spolupráci se zaměstnanci Fakultní nemocnice v Olomouci. "Bez jejich aktivního přístupu by nebylo možné věc řádně a v celém rozsahu objasnit," připustil Bednařík. Žena byla obviněna z trestného činu podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám