Hlavní obsah

V Říkovicích shořela střecha rodinného domku, škoda jde do miliónů

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkovice

Rozsáhlý požár střechy rodinného domku v řadové zástavbě likvidovali v noci na pondělí hasiči v Říkovicích na Přerovsku. Zasahovalo tam pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Škoda je podle prvotních odhadů 2,5 miliónu korun. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru je v šetření.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Rozsáhlý požár střechy rodinného domku v řadové zástavbě likvidovali v noci na pondělí hasiči v Říkovicích na Přerovsku.

Článek

„Profesionální a dobrovolní hasiči z Přerova a Říkovic za nasazení několika hasebních proudů svedli boj s obrovskými plameny, které byly vidět z velké dálky. K pomoci s likvidací byl povolán i automobilový žebřík mezikrajské výpomoci zlínských hasičů z profesionální stanice Kroměříž, a to pro snadnější hasební práce. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách,“ informoval Právo v pondělí mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák s tím, že momentálně se stále dohašují menší skrytá ohniska a provádí se rozebírání ohořelé střešní konstrukce a krytiny.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Rozsáhlý požár střechy rodinného domku v řadové zástavbě likvidovali v noci na pondělí hasiči v Říkovicích na Přerovsku.

„Celý zásah byl z našeho pohledu zasahujících velmi komplikovaný a nebezpečný. Částečně se totiž propadla stropní konstrukce do přízemí a i pohyb hasičů ve střešních prostorech musel být prováděn s maximální obezřetností a opatrností,“ řekl mluvčí..

V době vzniku požáru se v objektu nikdo nenacházel. Majitel, který se na místo dostavil, během zásahu požádal o možné zachránění z jedné, méně požárem zasažených přízemních místnosti, dvou králíčků. „Zvířátkům se nic nestalo a tak jsme udělali obrovskou radost dětem, které se o své mazlíčky velmi strachovaly,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám