Hlavní obsah

Muž týral matku svých dětí a nakonec ji okradl

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Soužití páru v jedné z vesnic na Vyškovsku dlouhá léta rozhodně nešlo označit za idylické. Hádky a spory nakonec přerostly únosnou mez a změnily se v psychické i fyzické týrání. Ve středu brněnský krajský soud potvrdil Stanislavu Viktorinovi za týrání matky jeho dvou dětí čtyřletý trest vězení, který mu vyměřil okresní soud ve Vyškově.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Stanislav Viktorin před soudem tvrdil, že k žádnému týrání v rodině nedocházelo.

Článek

Trýznění se odehrávalo za zdmi domku od poloviny dubna 2006 do poloviny listopadu 2010. Od psychického týrání Viktorin postupně přešel i k pádnějším argumentům. Ženu nakonec ještě okradl o několik tisíc.

Muž se u soudu bránil tím, že celé týrání je jen výmyslem jeho někdejší družky. Spory se prý točily kolem dluhů, žena údajně neuměla hospodařit ani se postarat o děti, půjčovala si peníze a pak je nevracela.

„Stalo se to skrze děti, teď jsou zavřené v Klokánku a ona za nimi nejezdí, já zase nemůžu. Podpálila nám i dům. Obžaloba je holý nesmysl, po vesnici rozhlašovala, že mě nechá zavřít. Nežili jsme spolu, pouze jsem ji nechal bydlet v baráku, protože to je matka mých dětí,“ hlesl u soudu Viktorin.

„Nebyli slyšeni naši svědci, špatný je i znalecký posudek. Naopak obžalovaný se sám cítil být týraný její přítomností,“ argumentoval mužův obhájce.

Senát v čele s Martou Ondrušovou ale jejich námitky smetl ze stolu. „Závěry soudu prvního stupně mají oporu v provedeném dokazování. Působením obžalovaného se navíc u jeho dětí vyvinul syndrom zavrženého rodiče,“ vysvětlila Ondrušová, Viktorinovi už nyní zbývá jen možnost dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám