Hlavní obsah

Auto letělo z mostu patnáct metrů do Úpy, řidič nepřežil

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Pád z opravovaného mostu přes Úpu v horním předměstí Trutnova ukončil v úterý jízdu neopatrného řidiče vozu Hyundai Lantra. Nehoda se odehrála dvacet minut před třetí hodinou odpoledne.

Na Trutnovsku spadlo auto do řekyVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Řidič, který po letu z možná patnáctimetrové výšky zůstal v autě napůl ponořeném v říčním korytě, tragédii nepřežil. „Asi byl mrtvý dřív, než se záchranáři k němu dostali. Ono to ani dost dobře nešlo. Nicméně jsme jim nabízeli pomoc, kterou odmítli,“ konstatoval jeden z mnoha svědků tragické nehody.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Řidič zůstal v havarovaném autě, tragédii nepřežil.

Řidiče se krátce po nehodě snažili marně dostat z vozu zdravotničtí záchranáři. Záchraně muže uvězněného v napůl potopeném autě uprostřed říčního koryta bránil dravý proud. Záchranáři se nakonec dostali k vozu po laně.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Auto skončilo v říčním korytě.

„Pokud vím, byl už mrtvý a kromě něj ve voze nebyl nikdo jiný,“ sdělil předběžně jeden z policistů. Vrtulník letecké záchranky nakonec odletěl prázdný. Tragédie se odehrála na mostě na hlavní silnici z Trutnova do Pece pod Sněžkou uzavřeném kvůli rozsáhlé opravě.

Řidič musel přehlédnout nebo ignorovat výstražné značky a zátarasy. Ve značné rychlosti prorazil železné zábradlí mostu a skončil v řece.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám