Hlavní obsah

O Velikonocích vyjedou i nezkušení řidiči, silnice pohlídají navíc stovky policistů

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejnáročnějších víkendů roku z hlediska dopravy je tady. Tři velikonoční dny, kterým předchází dva dny dětských prázdnin, patří z hlediska policie každoročně k rizikovým obdobím. Ani letošek nebude výjimkou, na všechny tři dny je připravena celorepubliková dopravně - bezpečností akce. Policie počítá s tím, že na silnice vyjedou i řidiči, kteří sednou za volant jen jednou za čas.

Foto: Policie ČR

Ředitel dopravní policie Leoš Tržil

Článek

Provoz je v průběhu velikonočních svátků v mnohém specifický. Víkendu prodlouženému o sváteční pondělí předcházejí dny školních prázdnin a mnozí volné dny využívají k návštěvám turistických cílů, chatových oblastí či příbuzných. Sváteční dny jsou navíc spojeny s pořádáním řady kulturních a společenských akcí.

„Na silnice vyjíždějí v těchto dnech i méně zkušení řidiči. To vše může ovlivnit bezpečnost a plynulost provozu. Policisté budou proto situaci na silnicích věnovat zvýšenou pozornost,“ řekla mluvčí policie Veronika Hodačová.

Od pátku do pondělí se policisté v celé zemi zaměří zejména na významné silniční tahy. Mimo to budou probíhat další také regionální akce zaměřené na alkohol za volantem a dodržování silničních pravidel.

„Počet nasazených policistů bude navazovat na potřebu konkrétních regionů. Běžný dohled bude posílen o stovky policistů dopravní, pořádkové i cizinecké policie,“ doplnila Hodačová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám