Hlavní obsah

Účetní v karlovarské spořitelně odčerpala z interního účtu milióny

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaapadesátiletá provozní účetní pobočky České spořitelny (ČS) v Karlových Varech několik let tajně odčerpávala z interního účtu mateřské firmy peníze, aniž by si toho někdo všiml. Přelévala je na své a později na fiktivní konto, které si k tomuto účelu zřídila. Zaměstnavatele připravila o miliónové částky. Teď spadla klec a bankovní úřednici hrozí za podvod a zpronevěru vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policie vydala usnesení o zahájení trestního stíhání,“ potvrdila v pondělí Právu karlovarská státní zástupkyně Jana Vašendová, která dohlíží na vyšetřování případu.

Bližší informace ale zatím nechtěla sdělit s ohledem na to, že ještě nemá potvrzeno, zda si podezřelá obvinění převzala. Podle informací Práva si účetní přišla v období mezi roky 2002 a 2009 na více než dva milióny korun.

Peníze převáděla po menších částkách, a to nejprve na svůj účet a poté na účet své zemřelé příbuzné, který později přejmenovala na neexistující osobu.

Manžel nic netušil

Kromě krádeže peněz z výnosového účtu ČS prováděla účetní ještě další podvodné finanční transakce. Například si na svůj účet připisovala peníze, které do systému zadala jako vklad na pokladně, přičemž žádná hotovost ve skutečnosti na pokladně vložena nebyla.

K podloudným operacím zneužívala i bankovní účet svého manžela. Ten o tom podle svých slov neměl ani tušení. Po letech byla žena nakonec odhalena, a to svými nadřízenými. Ke všemu se přiznala. Motiv ale neuvedla.

„Po zjištění podvodného jednání jsme s dotyčnou rozvázali pracovní poměr a podali trestní oznámení. Policie případ stále šetří,“ uvedl mluvčí ČS Petr Podzimek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám