Hlavní obsah

Deset tisíc jako úplatek nabízel opilý cizinec pardubickým policistům

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Deset tisíc korun měl nabídnout devětatřicetiletý cizinec policistům v Pardubicích během převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Peníze nabízel policistům, aby zapomněli na jeho jízdu s 1,25 promile a propustili ho na svobodu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Incidentu předcházela silniční kontrola v centru Pardubic. Muž za volantem nadýchal 1, 25 promile alkoholu v dechu,“ uvedl Právu policejní mluvčí Jozef Bocán.

„Při převozu na protialkoholní záchytnou stanici zřejmě došlo k pokusu o uplácení policistů ze strany cizince. Muž měl peníze vytáhnout ze své peněženky a následně je položit jednomu z policistů na klín,“ upřesnil Bocán. Cizinec mužům zákona vysvětlil, za co peníze jsou a s klidným hlasem je požádal, ať nic neřeší a odvezou ho zpátky do města, kde ho zadrželi.

„Policisté nabídnutou finanční hotovost ihned odmítli a poučili ho o jeho dalším protiprávním jednání. Kromě podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky zadokumentovali i tuto událost, včetně čísel konkrétních bankovek,“ dodal policejní mluvčí.

Policisté již devětatřicetiletého cizince obvinili ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení. V případě prokázání viny mu hrozí až šest let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám