Hlavní obsah

Díky psovi Chikovi dopadla policie lupiče za necelou hodinu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhou necelou hodinu trvalo díky služebnímu policejnímu psu Chikovi pátrání po 21letém lupiči, který ve středu ráno přepadl s plynovou pistolí v ruce benzínovou pumpu v Perninku na Karlovarsku.

Foto: Policie ČR

Policejní pes Chiko

Článek

„Pachatel prchal směrem do lesa, kde je rozmokřený a rozbahněný terén,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zdeňka Papežová s tím, že na stopu pachatele policie okamžitě nasadila služebního psa Chika. Ten se dal neomylně lesem po stopě pachatele, který si z pumpy nesl lup nepřesahující částku deset tisíc korun, až do dva kilometry vzdálené osady Rybná.

„Dobrá spolupráce s psovodem navedla kriminalisty téměř přímo na cestu, kudy pachatel prchal. Kriminalisté pachatele zadrželi nedaleko Abertam ani ne hodinu po přepadení,“ konstatovala Papežová, podle které se služební pes Chiko nedal při pátrání po prchajícím lupiči zmást ani tím, že pachatel odhazoval a schovával věci, které by ho mohly z loupeže usvědčit.

„Kriminalistům Chiko označil místa, kam pachatel schoval kromě svých věcí také zbraň,“ dodala. „Policejní komisař muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže, kde hrozí v případě odsouzení trest ve výši až deseti let,“ uzavřel mluvčí policie Pavel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám