Hlavní obsah

Hledaný nemocný chlapec z Prahy se našel v Brně

Právo, Novinky, ČTK, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie pátrala od rána po tříletém chlapci z Prahy, kterého odvedla matka. Dítě bylo v přímém ohrožení života, muselo co nejdřív podstoupit zákrok v jedné z pražských nemocnic, konkrétně výměnu krve. Chlapce se podařilo nalézt v Brně a okamžitě byl transportován do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Brněnští policisté dostali od svých pražských kolegů několik tipů, kde by se mohla matka s hochem pohybovat. Hned ráno se pak na policisty usmálo štěstí.

„Při další prověrce jsme narazili na rodinný dům, který byl zatemněn, a nikdo nereagoval na výzvy k otevření. Policisté byli připraveni vstoupit do obydlí, ale s obyvateli se nakonec podařilo navázat kontakt. Po hodinovém úsilí kriminalistek a policistů vyšla matka i s dítětem z domu dobrovolně,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že dvojice byla převezena na obvodní oddělení Brno-Židenice.

Chlapec pak skončil v rukou lékařů a matka bude mít kriminalistům co vysvětlovat.

Hocha narozeného v květnu 2008 odvedla jeho matka neznámo kam a odmítla ho vydat na základě předběžného opatření Obvodního soudu pro Prahu 9 pracovníkům sociálně-právní ochrany.

Podle policie měla žena kontakty v Praze a Brně, v úvahu připadalo i to, že se pokusí vycestovat do zahraničí. Její rodina žije v Izraeli.

Je možné, že s sebou matka, rodilá Češka, vzala i svého druhého syna ve věku sedmi let, policie ale zatím bližší informace nesdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám