Hlavní obsah

Za zneužívání čtrnáctileté školačky dostal učitel a bývalý politik podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Soud potrestal bývalého regionálního šéfa ODS a učitele z Boru na Tachovsku Vladimíra Duba za sexuální zneužívání 14leté žákyně. Uložil mu 27 měsíců podmíněně s odkladem na čtyři roky. Dub navíc nesmí pět let učit. Rozsudek je pravomocný, obě strany se vzdaly práva na odvolání.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Vladimír Dub u soudu

Článek

"Obžalovaný už byl potrestán tím, že si zničil slibnou kariéru učitele, na kterého všichni pěli chválu. Za výrazně polehčující okolnost považuji to, že se doznal a spolupracoval s policií," uvedl soudce Miroslav Vajgant.

Dub uvedl, že byl do školačky zamilovaný, k sexu ji prý ale v žádném případě nenutil.

Podle státní zástupkyně mezi nimi opakovaně došlo k pohlavnímu a orálnímu styku, například i v Dubově kabinetu.

Anděl strážný a Kate

Také dívka byla do učitele zamilovaná. Ve výpovědi popisovala, jak se spolu milovali o přestávkách. Svého fyzikáře oslovovala Anděl strážný a on jí zase říkal Kate. Jejich vztah trval půl roku.

O stycích s Dubem řekla spolužačkám, které to nahlásily třídní učitelce. "S pláčem se pak přiznala, že je to pravda. Šla jsem za ředitelem a ten upozornil policii," řekla před soudem kantorka. Podle ní byl Dub vynikající učitel a nikdo si ničeho nevšiml.

Školačka se hlavního líčení neúčastnila, protože by to podle psychiatra nezvládla.

Dub byl předsedou oblastního sdružení ODS v Tachově. Po provalení aféry jej vyzvala vystoupení ze strany regionální rada. To také udělal rezignačním dopisem z vazby na konci loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám