Hlavní obsah

Karvinští Bonnie a Clyde byli dopadeni během několika dnů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Slavným filmem Bonnie a Clyde se možná inspirovali 17letý chlapec a jeho o rok mladší kamarádka. V Karviné během pouhých dvou dnů okradli pět žen, jedné z nich způsobili vážné zranění. Ještě než byli zadrženi, způsobili škodu za 100 tisíc korun. O případu v pondělí informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Scénář přepadávání měli připravený. Vybírali si záměrně ženy, které jsou fyzicky slabší. On byl hlavním aktérem. Své oběti překvapil a fyzicky přemohl. Ona vyčkávala v povzdálí. U jedné z obětí dokonce pod záminkou nabízené pomoci dílo dokončila," řekla mluvčí. O získaný lup se dvojice dělila. Peníze utratila za jídlo nebo za hru na výherních automatech.

Nejhůře na jejich řádění doplatila žena, která se nechtěla vzdát kabelky. Mladík ji při přetahování o zavazadlo shodil na zem, při čemž si žena zlomila pánevní kost.

"Kabelku žena uchránila a pachatel z místa utekl. Vzápětí přiběhla 16letá obviněná dívka, která ženě nabízela pomoc. Žena povolila sevření, dívka kabelku vytrhla a z místa utekla," doplnila mluvčí.

K zadržení dvojice přispěly přepadené ženy. Po posledním přepadení už policisté měli k dispozici podrobné popisy obou pachatelů. "Rychlé pátrání mělo úspěch, v jedné místní restauraci byla podezřelá dvojice zadržena," řekla Viačková s tím, že dvojice je obviněna z loupeží, krádeží a neoprávněného opatření platební karty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám