Hlavní obsah

Podvodník prodal seniorce místo eur peníze ze společenské hry

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Velmi špatného zraku 73 leté seniorky z Horního Slavkova na Sokolovsku využil 37 letý muž a prodal jí místo pravých eur balíček bankovek z dětské hry a maďarské forinty. Důchodkyni, která podvodníkovi důvěřovala, že potřebuje koruny za prodej eur na jídlo pro své děti, tak připravil o celkem deset tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Muž za eura vydával bezcenné peníze ze společesnké hry, ale také maďarské forinty.

Článek

„Muž využil velmi špatného zraku 73leté ženy a podvedl ji,“ uvedla mluvčí sokolovské policie Kateřina Böhmová.

„Sedmatřicetiletý muž je podezřelý, že v Horním Slavkově nabídl poškozené seniorce ke koupi eura. Zdůvodnil to tím, že jeho děti nemají co jíst a že pojede do ciziny, aby vydělal peníze, ale potřebuje eura prodat,“ pokračovala policejní mluvčí s tím, že poškozená podezřelému měla na ulici předat částku osm tisíc korun.

„Převzala od něj balíček bankovek zabalený v papíru. Vzhledem k hendikepu žena nepoznala, že se nejedná o eura, ale o papírové bankovky z nějaké hry. Poškozená až doma zjistila, že se nejedná o peníze,“ dodala Böhmová, podle které podezřelý muž v téže době měl navíc prodat poškozené 500 forintů, o kterých tvrdil, že se jedná také o eura.

„Žena mu za ně zaplatila dva tisíce korun,“ poznamenala Böhmová. „Podezřelý tak seniorku celkem připravil o deset tisíc korun,“ dodala. „V případě prokázání viny hrozí muži až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám