Hlavní obsah

Lyžař srazil na sjezdovce chodce, oba jsou těžce zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říčky

Třicetiletý lyžař ve středu dopoledne na černé sjezdovce v Říčkách v Orlických horách narazil do padesátiletého muže. Oba utrpěli těžká zranění a skončili v péči lékařů. Informoval o tom náčelník Horské služby v Orlických horách Josef Šifra.

Článek

Podle informací záchranářů lyžař ve vysoké rychlosti narazil do chodce, který uprostřed sjezdovky fotil. "Zda stál chodec na nepřehledném místě či jel lyžař příliš rychle, není v tuto chvíli jasné," uvedl Šifra.

Záchranáři museli zraněnému chodci dát umělé dýchání, protože byl po srážce v bezvědomí a nedýchal. Muže převezl vrtulník do hradecké fakultní nemocnice. Lyžař má zlomenou nohu, paži a zřejmě i žebra, sanitka ho převezla do rychnovské nemocnice.

Horská služba upozorňuje, že chodci by se neměli na sjezdových tratích vůbec pohybovat, protože vždy riskují srážku s lyžařem. "Nicméně i lyžaři by měli pečlivě dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích. Eliminují tak možnost střetu s jinými a zmenšují riziko vážných zdravotních komplikací," uvedl Šifra.

Reklama

Výběr článků

Načítám