Hlavní obsah

Naštvaný chodec ztloukl v Ostravě strážníka za volantem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Osmatřicetiletý strážník městské policie se v pondělí odpoledne, kdy byl mimo službu, dostal při projíždění Ostravy do konfliktu se dvěma chodci. Jeden z nich, jednatřicetiletý muž, ho udeřil několikrát pěstí do hlavy a obličeje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K napadení došlo na křižovatce ulic 1. máje a 28. října v Ostravě-Mariánských Horách krátce po 16. hodině. Strážník v té době projížděl v autě ulicí, když mu do cesty mimo přechod skočili dva muži.

„Řidič prudce snížil rychlost a změnil směr jízdy. Na to jeden z přecházejících mužů začal směrem k řidiči gestikulovat. Ten však nereagoval a pokračoval v jízdě,“ popsala počátek konfliktu mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Zychová.

Dostihli ho na semaforech

Na nedaleké křižovatce šofér zastavil, protože na semaforu svítila červená. Než se stačil rozjet, objevili se u jeho vozidla oba muži, kteří mu chvíli předtím vběhli pod auto, a něco vůči němu gestikulovali.

„Řidič vystoupil a vzápětí ho jeden z mužů napadl. Tloukl ho pěstmi do hlavy a obličeje,“ informovala mluvčí s tím, že napadenému pomohl policista v civilu, který v době incidentu seděl v autě za vozidlem napadeného.

„Agresivního muže pomohl zpacifikovat a zadržet do příjezdu hlídky městské policie,“ dodala Zychová.

Podle ostravské policejní mluvčí Gabriely Holčákové je vyšetřování zatím na počátku. Potvrdila, že došlo k fyzickému napadení mezi dvěma muži, chodcem a řidičem, které vyústilo zatím blíže nespecifikovaným zraněním jednoho z nich. „Jednou z možných příčin sporu byl odlišný názor na přecházení silnice,“ objasnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám