Hlavní obsah

Policie našla v lese mrtvého kojence, matka prý zvažovala adopci

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Smrt čtyřměsíčního dítěte nalezeného v pátek večer v lese kousek nad obcí Radvanice v Čechách na Trutnovsku vyšetřují východočeští kriminalisté. Policisté opustili neprodyšně uzavřené místo hrůzného nálezu krátce před páteční půlnocí. Podle obyvatel vesnice chtěla žena dát dítě původně k adopci, pak si to ale rozmyslela.

Místo, kde našli tělo kojenceVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Policii zalarmovala matka dítěte. Žena okolo pětatřiceti let v pátek okolo druhé hodiny odpoledne nahlásila únos dítěte spícího v kočárku u panelákové bytovky. Kojence měl odvézt neznámý muž v autě. Policisté posílení o složky integrovaného záchranné systému okamžitě zahájili pátrací akci.

Oblast opakovaně monitoroval vrtulník s termovizí. „Hlídky obsadily komunikace ve skoro celém Královéhradeckém kraji a kontrovaly projíždějící vozidla. Do okolí Radvanic vyrazili psovodi se psy,“ popsala mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Tělíčko mrtvého dítěte objevili policisté tři hodiny po matčině oznámení okolo páté hodiny odpoledne. „Příčinu smrti určí pitva. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřovaní nelze zatím sdělit další informace,“ uvedla Ježková, aniž upřesnila, zda šlo o děvče nebo chlapce.

Kojenec ležel v lese na zmrzlém sněhu asi osmdesát metrů od cesty spojující Radvanice s místním lyžařským vlekem. Tělíčko dítěte kdosi s největší pravděpodobností zanechal na svažité lesní pěšině, necelý kilometr od bydliště rodičů.

Rodiče údajně zvažovali adopci

Rodiče mrtvého dítěte zná v obci se třinácti sty obyvateli opravdu dobře jenom málokdo. Většina lidí si dvojici pamatuje pouze podle vidění. Matka, která společně s nynějším manželem vychovává další dvě malé děti z předchozího vztahu, přišla do Radvanic před zhruba dvěma lety.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Policie místo, kde tělo našla, uzavřela.

„Pokud víme, dítě chtěla dát k adopci, jakmile se narodilo. Jednoduše ho měla nechat v porodnici. Potom si to snad rozmyslela a přivezla ho domů,“ shodlo se nezávisle na sobě několik obyvatel obce. Čin jaký bývalá hornická obec nepamatuje, vzbudil mezi obyvateli vlnu emocí.

„Nechce se věřit, jak může někdo tímhle způsobem ublížit bezbrannému dítěti. Pro to není žádná omluva,“ neslo se lokálem radvanické hospody. „Pokud vím, měli jít v sobotu na vítání občánků,“ podotkl jeden ze štamgastů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám