Hlavní obsah

Lidé v Prostějově se bojí, že ulicemi chodí vrah. Policie však mlčí

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Od vraždy dvaaosmdesátiletého muže z minulého pátku panují v Prostějově obavy, že městem chodí nebezpečný vrah. Zda již pátrání nějak pokročilo a zda je již podezřelý zadržen, však policie tají. Na klidu lidem nedodají ani letáky s podobiznou podezřelého, které jsou vylepeny po celém městě.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Leták s podobiznou muže, po kterém policie pátrá v souvislosti s vraždou, v hale Hlavního nádraží ČD v Prostějově.

Článek

„Nebudeme k případu poskytovat žádné informace,“ řekla Právu v pátek dopoledne mluvčí Krajského ředitelství policie ČR v Olomouci Eva Čeplová.

„Je to divné, ty letáky visí všude. Na mě to působí tísnivě. Člověk aby se pořád rozhlížel, jestli z některé strany nepřiletí rána,“ svěřila se maminka, která vedla asi desetiletého kluka do městských lázní v Prostějově. Leták s portrétem a popisem podezřelého visí i tam. „Normálně už kluk chodí plavat sám, teď ho odpoledne vodíme a chodíme s ním,“ dodala.

Neřekla jsem vám, jestli ho už máme a neřeknu.
policejní mluvčí

Podobizna muže, po kterém policie pátrá, v Prostějově sotva koho mine. Visí všude kolem cest, po kterých chodí děti do škol, lidé do práce, nebo třeba večer z kina, divadla nebo hospody.

K vraždě seniora došlo minulý pátek. Policie dostala oznámení, že z bytu v Okružní ulici je slyšet křik a volání o pomoc. Na místo přijeli hasiči a záchranka, lékaři už však muži nepomohli. Než dojeli policisté, z bytu odešel podezřelý muž, po kterém nyní policie pátrá.

„Neřekla jsem vám, jestli ho už máme a neřeknu,“ sdělila Čeplová na dotaz, zda jsou obavy lidí v Prostějově na místě. „Nechte nás v klidu pracovat,“ dodala mluvčí.

Špinavé nehty a krk posetý jizvami

Policie hledá muže ve věku kolem 50 let, vysokého asi 170 až 180 centimetrů. Má modré oči a na nose měl brýle s tenkou stříbrnou obroučkou. V obličeji je vrásčitý a podle svědků měl neholené vousy, takzvané strniště. Má malé zažloutlé zuby a tenké, úzké rty. Na hlavě měl kšiltovku modré barvy a pod ní prošedivělé vlnité husté vlasy.

Na sobě měl pletený svetr světle hnědé barvy u krku se stojatým límečkem a v přední části s kratším zipem. Na nohou modré montérky s takzvaným laclem, na kterém byl velký bílý nápis Výtah. Na sobě měl také světle modrou  šusťákovou bundu na zip.

„Nehty na rukou měl neupravené, okousané a za nimi viditelnou špínu. Hovořil česky bez dialektu či slovní vady,“ doplnila mluvčí. Poznávacím znamením může být podle policie také jeho obličej a krk, který měl poset jizvami po akné nebo neštovicích.

Policisté žádají případné svědky, kteří by muže poznali nebo vědí, kde se zdržuje, aby je kontaktovali na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám