Hlavní obsah

Dcera toužila po majetku, čtyři roky tloukla svou matku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Touha po majetku zřejmě zatemnila mysl čtyřiačtyřicetileté ženy, která v rodinném domě v jedné obci na Přerovsku týrala čtyři roky svou nyní čtyřiaosmdesátiletou matku. Opakovaně ji tloukla a vulgárně urážela.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Fyzické napadání seniorky se v poslední době začalo stupňovat. Poškozená zakusila od dcery facky do obličeje, odstrkování, chycení pod krkem a následné škrcení i kopance. Zranění ale nikdy nebylo tak vážné, že by seniorka musela vyhledat lékařské ošetření,“ řekla Právu ve čtvrtek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

K poslednímu útoku došlo podle ní v pondělí večer. „Mezi oběma ženami došlo ke sporu o majetek, dcera opět začala na matku křičet a vulgárně jí nadávat. Z ničeho nic ji udeřila do ramene a pak následovaly dvě facky do obličeje. Poškozená se chytla za obličej a dcera ženu kopla do hýždí,“ popsala útok mluvčí.

Stará paní se bála, a proto opět utekla k sousedům
mluvčí policie

Agresorka podle ní bránila ženě opustit bydliště, ale ta využila okamžiku, kdy byla dcera na dvoře, a utekla k sousedům, kteří jí poskytli ochranu. Napadená u nich přenocovala. „V ranních hodinách se vrátila domů, ale opět na ni dcera křičela, stará paní se bála, a proto opět utekla k sousedům,“ konstatovala Zajícová.

Následující den podle ní celou událost oznámila na policii vnučka poškozené. Dalším šetřením pak policisté zjistili, že napadaná žena o svých útrapách neřekla nic ani své druhé dceři a lhala jí, když byla tázána na podlitiny v obličeji.

Zakazovala matce i telefonovat

„Vždy tvrdila, že upadla nebo do něčeho narazila. Styk se svojí druhou dcerou jí agresorka zakazovala a též jí zakázala s ní telefonovat. Podle výpovědi sestry násilnice se negativní chování začalo projevovat i vůči ní, kdy jí sestra sprostě nadává a je na všechny agresivní,“ dodala mluvčí.

Policisté dceru vykázali ze společného obydlí a bezprostředního okolí rodinného domu na dobu 10 dnů. Poškozená dala souhlas s trestním stíháním své dcery a ta je nyní podezřelá z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí jí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám