Hlavní obsah

Z policejního vrtulníku je vidět, jak řidiči předjíždějí na plné čáře

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohelnice

Řidiči na českých silnicích si příliš nelámou hlavu s technickým stavem svých aut, nerespektují maximálně povolenou rychlost a v případě plné čáry se řídí úslovím, že to přece není zeď. Tyto poměrně známé skutečnosti potvrdila koncem minulého týdne dopravně bezpečnostní akce na Šumpersku, do níž byl nasazen i policejní vrtulník.

Letecké záběry dopravně bezpečnostní akce Video: Policie ČR

 
Článek

Byla zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu v úseku Mohelnice a Studená Loučka. „Po vyhodnocení stávající situace se policisté zaměřili především na předjíždění vozidel v místech, kde je to dopravním značením zakázáno,“ řekl Právu v pondělí šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Policejní hlídky se podle něj zaměřily mimo jiné na kontrolu technického stavu aut a dokladů, dodržování povolené rychlost či na požívání alkoholických nápojů před a po dobu jízdy.

„Policisté zkontrolovali 240 vozidel. Celkem zjistili 32 přestupků, za které uložili blokové pokuty v úhrnné výši 18 400 korun. Jednomu řidiči nákladního vozidla byla uložena kauce v částce 10 000 korun za nebezpečné závady na vozidle,“ uvedl policejní mluvčí.

Mezi nejčastějšími přestupky, které museli policisté řešit, bylo podle něj nedodržení povolené rychlosti a předjíždění v místech, kde je to zakázáno.

Reklama

Výběr článků

Načítám