Hlavní obsah

Ztracený chlapec z Ostravy si vymyslel historku, jak byl unesen

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Historku o tom, že byl unesen, si vymyslel v sobotu třináctiletý chlapec z Ostravy poté, co se několik hodin toulal po okolí Hranic na Přerovsku. Následující den se pak přiznal, že si událost vymyslel. Policie o případu informovala v úterý.

Článek

„Hoch si hrál se svým kamarádem na schovávanou v lokalitě lázní Teplice nad Bečvou. Při hře se ale vzájemně rozdělili a již se nenašli. Chlapec se v areálu lázní ztratil a došel až k Hranické propasti, pak pokračoval dál, aniž by věděl, kterým směrem jde. Při svém putování se dostal do obce Špičky, následně do Kunčic a Bělotína a podél trati došel do obce Polom k cihelně,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Protože školákovi už byla zima a začalo se stmívat, zavolal otci, kde se přibližně nachází, a po jeho příjezdu si vymyslel, že byl unesen neznámým pachatelem.

„Podle jeho slov mu neznámý muž přiložil v lázních kapesník na ústa a nos a on následně upadl do bezvědomí. Chlapec se údajně probudil ve vozidle, a když si únosce všiml, že se probral, zastavil auto v blízkosti obce Polom a vytlačil ho ven a odjel. Hoch se pak podle svého tvrzení bál jít po cestě z obavy, že by ho pachatel hledal, a proto šel po poli a kolem odvodňovacího kanálu, kde upadl a způsobil si drobné zranění na noze,“ uvedla mluvčí.

Otec syna v Polomi našel a poté, co vyslechl jeho příběh, oznámil celou událost v sobotu večer na policii.

„Následující den probíhalo vyšetřování případu. Odpoledne se chlapec na služebnu vrátil zpět i s otcem, který uvedl, že se mu syn doma přiznal, že si celou událost vymyslel, protože nechtěl, aby si rodiče mysleli, že se někde potuloval, nebo že chtěl utéci od otce,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám