Hlavní obsah

Miliónovou škodu způsobil požár novostavby na Šumpersku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rájec
Aktualizováno

Škodu za téměř jeden milión korun si v sobotu v podvečer vyžádal rozsáhlý požár novostavby rodinného domku v Rájci na Šumpersku. Likvidovalo ho pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru je v šetření.

Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Škoda je téměř milión korun

Článek

„Naše tísňová linka přijala hned několik informací o viditelném kouři z dálky několika kilometrů a to krátce po sedmnácté hodině. V době příjezdu prvních jednotek byl objekt zcela zachvácen plameny. Na základě získaných informací o možné přítomnosti osob uvnitř hořícího domu jsme provedli velmi důkladný průzkum, který nám ztěžovala prakticky nulová viditelnost v hustě zakouřených prostorech. Naštěstí jsme v objektu nikoho nenalezli,“ informoval Právo v sobotu mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák s tím, že za nasazení několika hasebních proudů se podařilo požár lokalizovat krátce po osmnácté hodině.

Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Požár hasiči zkrotili až navečer

Poté hasiči zahájili rozebírání ohořelé střešní konstrukce a dohašování menších ohnisek. Po několika minutách zásahu, jak dále mluvčí uvedl, hasiči přijali informaci o dalším požáru a to jen o dva domy dál od hořícího objektu. „Viditelné plameny z komína rodinného domku vyžadovaly následné pročištění komínového tělesa a vybrání topeniště,“ konstatoval Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám