Hlavní obsah

Z vraždy nalezené ženy v Liberci obvinila policie jejího manžela

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Z vraždy čtyřiadvacetileté ženy, jejíž tělo bylo v pátek objeveno v Liberci, kriminalisté obvinili jejího manžela. Tělo ženy, kterou příbuzní pohřešovali přes tři týdny, bylo ukryté v bytě v domě v ulici 28. října. Podezření nahlásila sousedka, policie následně zadržela manžela mrtvé ženy. Soud na něj uvalil vazbu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejní databáze pohřešovaných osob čtyřiadvacetiletou ženu z Liberce naposledy viděla sousedka 21. ledna. Žena odešla z jejího bytu v půl dvanácté v noci do svého příbytku, kde se převlékla a odešla ven. Od té doby o ní nikdo nic nevěděl.

„Kriminalisté v souvislosti s pátečním nálezem těla čtyřiadvacetileté leté ženy vyslýchali osoby z domu, známé a v neposlední řadě také zadrženého sedmapadesátiletého manžela mrtvé ženy,“ uvedla v neděli Právu krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Hrozba až osmnácti let za mřížemi

„Proti podezřelému muži policisté již zahájili úkony trestního řízení a obvinili ho ze zločinu vraždy,“ upřesnila Suchánková s tím, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let.

Mechanismus usmrcení a přesná příčina smrti mladé ženy bude známa až po vykonání soudní pitvy, která bude provedena v pondělí. „Vyvracíme spekulace některých médií, že tělo ženy bylo rozřezané na tři díly. Tato informace se nezakládá na pravdě, tělo nebylo nijak dehonestováno,“ dodala policejní mluvčí.

V Libereckém kraji jde letos o druhý případ vraždy. Na konci ledna policisté z vraždy matky a babičky obvinili šestadvacetiletého muže z České Lípy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám