Hlavní obsah

Muž surově ubil 73letou tetu, rodina ji nechala týden umírat na podlaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jihomoravští policisté vyšetřují úmrtí ženy z Blanenska, kterou její synovec ztloukl a nechal týden ležet na zemi bez pomoci. Třiasedmdesátiletá žena později v nemocnici zemřela. Muž je ve vazbě a hrozí mu až 16 let vězení za těžké ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Článek

Policisté na obvodním oddělení loni v červnu přijali oznámení, že už téměř týden nikdo neviděl třiasedmdesátiletou ženu z vesnice na Blanensku.

Oznamovatel zároveň vyslovil obavu, že se mohla stát obětí napadení.

Hlídka vyjela prověřit oznámení na adresu ženina bydliště. Dveře otevřel její synovec, který odmítal ženu přivolat a uváděl různé smyšlené výmluvy. Nakonec policisty vpustil dovnitř a hlídka našla na zemi zraněnou, podvyživenou a dehydrovanou seniorku.

Týden ji nechali bez pomoci umírat

"Vzhledem k tomu, že několik dní ležela na zemi nedostatečně oblečená a přikrytá jen špinavými dekami, byla také podchlazená a podle lékařky v přímém ohrožení života," popsala situaci jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová. Policisté poskytli ženě první pomoc a zajistili odvoz do nemocnice. Žena tam po měsíci podlehla vážnému poranění mozku.

Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že 46letý synovec seniorku už v minulosti fyzicky i psychicky napadal. Loni vše vyvrcholilo surovým útokem. Pachatel ženu několikrát udeřil do hlavy a kopal do celého těla. Zlomil jí nos a přivodil otok mozku.

"Takto těžce zraněnou ji nechal bez jakékoliv pomoci, jídla či pití ležet téměř celý týden na zemi. Šokující je, že zraněné ženě neposkytli pomoc ani její dva sourozenci, se kterými žila ve společné domácnosti," uvedla Vedrová. Oba sourozence policie stíhá kvůli neposkytnutí pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám