Hlavní obsah

Převrácený kamión od rána blokuje silnici na Náchodsku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časně ráno havaroval mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují u obce Vrchoviny kamión s návěsem. Od čtvrté hodiny ranní je tento frekventovaný tah z Náchoda na Rychnov nad Kněžnou neprůjezdný a řidiči musí využívat objízdnou trasu přes obec Provodov - Šonov.

Foto: Policie ČR

Převrácený kamión zablokoval hlavní tah z Náchoda na Rychnov nad Kněžnou.

Článek

„Kamión na přímém úseku vozovky v klesání najel na pravou krajnici. Z ní sjel vpravo do příkopu, kde přední částí vozu narazil do betonového mostku a dopravních značek. Přitom se převrátil na pravý bok a zůstal ležet napříč vozovkou,“ popsala nehodu mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Řidič nákladního vozu byl převezen do nemocnice, podezření na zranění se nakonec nepotvrdilo. Pouze vznikla hmotná škoda na tahači přibližně 300 tisíc korun a na návěsu přibližně půl miliónu. Další škody utrpěl též betonový mostek a dopravní značení, vše v hodnotě asi 15 tisíc korun.

„Policisté vyšetřili a uzavřeli dopravní nehodu přímo na místě uložením blokové pokuty za nesprávný způsob jízdy řidiči nákladního vozu ve výši 2 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle Prachařové nebyla vozovka po středečním poledni stále ještě průjezdná. Stále se čeká na vyproštění kamiónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám