Hlavní obsah

Muž při bruslení skončil pod ledem, zemřel v nemocnici

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První únorové bruslení skončilo tragicky pro čtyřicetiletého muže, který se probořil v Jeřišně, části obce Chuchel v Želených horách. Muž skončil pod ledem. Přivolaným hasičům se ho podařilo vytáhnout a dopravit na břeh pomocí člunu. Do nemocnice jej v kritickém stavu transportoval vrtulník, tam muž zemřel

Článek

"Muž zemřel ve čtvrtek v pět hodin ráno. Jeho stav byl neslučitelný se životem," uvedl Právu mluvčí fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl.

Muž si chtěl zabruslit se svým bratrem a na led vyrazil ještě dříve, než sourozenec k zamrzlému rybníku dorazil. Toto rozhodnutí se mu, ale málem stalo osudným. „Jeho bratr, který se zde s ním měl sejít, našel už jen probořený led, a ihned na místo přivolal hasiče,“ uvedla Právu mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Hasiči ihned po příjezdu spustili na led člun a dostali se s ním čtyřicet metrů od břehu, kde bylo vidět probořené místo. „Hasičům se po chvíli podařilo muže zpod ledu zachytit za brusli a následně vytáhnout. Hasiči tonoucího umístili na člun a dostali ho až ke břehu, kde byla ihned zahájena resuscitace,“ upřesnila Horáková.

Na místo přiletěl vrtulník, který muže v kritickém stavu transportoval do nemocnice v Hradci Králové. Jak dlouho byl vlastně muž uvězněný pod ledovým krunýřem, není vůbec jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám