Hlavní obsah

Je to vykonstruované, tvrdil u soudu mladík obviněný z vraždy

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Složitý případ pokusu o vraždu začal v úterý řešit královéhradecký krajský soud. K násilnému činu došlo loni v srpnu na Palackého třídě v blízkosti diskotéky Music Club Hobé v Pardubicích. Jednadvacetiletý Nikol Spaći měl podle obžaloby několikrát bodnout do zad a do břicha třiatřicetiletého muže.

Foto: René Chvalina, Právo

Obviněný jednadvacetiletý Nikol Spaći u soudu rezolutně popíral jakoukoliv vinu

Článek

Těžce zraněný muž byl ihned převezen do nemocnice v Pardubicích, kde byl operován. Spaći však u soudu takové obvinění zásadně odmítal. Soudci tvrdil, že v době kdy k útoku mělo dojít, v Pardubicích rozhodně nemohl být.

„Mám čisté svědomí, nic jsem neudělal, nemám s tím naprosto nic společného. V době od 31. července až do 17. srpna jsem v Pardubicích vůbec nebyl,“ tvrdil u soudu Spaći s tím, že žije s přítelkyní v Kladně a v Pardubicích má svého otce.

Konflikt s napadeným měl můj otec, tvrdí obžalovaný

Právě jeho otec měl mít s poškozeným v té době nějaký konflikt. Otec Spáciho je nyní také ve vazbě, ale v souvislosti s jiným případem.

„Otec mi volal, že ho ti dva bratři napadli, vyhrožovali mu a vytáhli na něj obušek. Otec však vytáhl legálně drženou zbraň a řekl, že se bude bránit. Tím měl ten konflikt skončit bez jakéhokoliv zranění,“ upřesnil obžalovaný mladík.

„Celá věc je vymyšlená a vykonstruovaná na mě a mého otce. Ti bratři nebyli nikdy schopni poctivě pracovat a jen vydírají,“ řekl u soudu Spaći.

„Později za mnou chodil takový plešatý hromotluk a tvrdil, že pokud jim dáme velké peníze, že oni tu výpověď stáhnou,“ doplnil obžalovaný. Soudní jednání bude pokračovat v následujících dnech výpověďmi dalších svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám