Hlavní obsah

Muže zavlekli do lesa, kde dva dny bloudil, až mu omrzly nohy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

S omrzlinami nohou skončil v pondělí odpoledne na chirurgickém oddělení karlovarské nemocnice 31letý muž, který údajně dva dny bloudil v lesních porostech na Mariánskolázeňsku. Před horším osudem jej zachránili skladníci z mrazíren v osadě Pěkovice, kteří jej spatřili zhroutit se ve zbědovaném stavu na zem na návsi.

Článek

„Mluvil jsem s našimi skladníky z Pěkovic a ti popsali, že ten chlapík přišel na náves a najednou padnul k zemi,“ uvedl zaměstnanec firmy Zotas 2000, která se v Teplé zabývá distribucí chlazeného a potravinářského zboží. V Pěkovicích má firma sklady.

„Kolegové k němu přiběhli a zjistili, že je v bezvědomí. Odnesli ho proto do skladu, kde mu poskytli první pomoc, uložili jej do stabilizované polohy a zavolali záchranku,“ dodal s případem obeznámený muž ze zmiňované firmy.

„K pacientovi, který se údajně pohyboval dva dny po lese nedaleko Teplé, vyjela posádka záchranné služby v pondělí okolo poledne a odvezla jej na chirurgickou ambulanci karlovarské nemocnice,“ popsala mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná.

„Podle informací, které 31letý muž poskytl záchranářům, bloudil dva dny po lese, kam jej údajně zavezli po hádce cizí muži,“ pokračovala Silná.

Mladíka měli zbít a svléct

Muži se podle informací Práva pohádali kvůli dívce. Mladíka, který není ohrožen na životě a jehož zranění jsou lehká, měli podle všeho agresoři v lese také zbít a následně svléknout do naha. „Při pobytu v mrazivém počasí v přírodě utrpěl muž omrzliny na dolních končetinách, s nimiž je hospitalizován na úrazové chirurgii v karlovarské nemocnici,“ dodala Silná.

Zatím není vůbec jasné, kde se muž v lesích pohyboval, tedy odkud kam šel. Místní ale říkají, že mladík pochází zřejmě z Mariánských Lázní, které jsou od Pěkovic vzdálené zhruba dvacet kilometrů.

„Říkal, že hledal dva dny cestu zpět do Mariánek,“ uvedl jeden z místních obyvatel. „Na těle měl celou řadu pohmožděnin,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám