Hlavní obsah

Opilý řidič ujel do Polska, tam ho našli spícího v autě

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Notně opilý osmatřicetiletý řidič ze Šumperska s cizím autem ujel minulý týden v noci na pátek do Polska před policisty, kteří jej pronásledovali. Tamní muži zákona jej našli spícího v autě. Honička na našem území začala v Olomouckém kraji, státní hranici přejel šofér v Pardubickém kraji. Policie o případu informovala v pondělí.

Článek

„Po ověřené informaci, že řidič je pod vlivem alkoholu, chtěla hlídka policie ve čtvrtek zhruba půl hodiny před půlnocí v Zábřehu zastavit vozidlo VW Passat, které řídil. Řidič na pokyny k zastavení nereagoval a začal hlídce ujíždět,“ popsal Právu počátek případu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Řidič se podle něj vydal nejdříve do Leštiny a následně zpět do Zábřehu. Pak pokračoval přes Postřelmov, Chromeč, Bušín a Červenou Vodu do Boříkovic, kde přejel hranice do Polské republiky.

„Tam hlídka dostala pokyn, aby se vrátila a incident byl oznámen policistům v Polsku. Ti vozidlo nalezli zaparkované vedle cesty se spícím mužem. Provedenou dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota tři promile alkoholu,“ uvedl mluvčí.

Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Polská policie jej propustila v sobotu. V Polsku mu za řízení pod vlivem alkoholu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

„Celý případ je stále předmětem šetření. Bylo přitom zjištěno, že než se muže policisté pokusili zastavit, naboural v Zábřehu dvě vozidla. Vozidlo, s nímž jel, měl navíc svěřeno od majitele k opravě. V současné době musí majitel zaplatit 500 zlotých, aby mu bylo auto vydáno zpět,“ dodal Bednařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám