Hlavní obsah

Dívku na přechodu polil útočník kyselinou, potvrdila policie

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Expertiza látky, kterou polil loni v říjnu nohy mladé dívce na přechodu pro chodce v Českých Budějovicích neznámý útočník, potvrdila nejčernější představy. Jedná se totiž o vysoce koncentrovanou kyselinu sírovou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Expertiza prokázala, že látkou, která popálila mladé ženě nohy, je kyselina sírová, a to velmi koncentrovaná. Podle rozboru byl roztok 93procentní,“ zdůraznila mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá. Situace je o to horší, že policisté zatím nedopadli pachatele. Naštěstí se podobný případ zatím neopakoval.

Muž zaútočil na dívku zezadu na přechodu před obchodním centrem IGY. Vylil jí kyselinu na nohy a rychle odešel, aniž by si ho všimla. Dívka skončila v nemocnici s lehkým zraněním a po ošetření ji lékaři pustili domů. Byla však delší dobu v pracovní neschopnosti.  Pachateli budou hrozit až tři roky vězení.

„Z vyšetřování vyplývá, že se nemohlo jednat o náhodu, ale spíše to byl opravdu útok. Máme zatím vyslechnuté nějaké svědky, ale pachatele stále hledáme,“ dodala Tupá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám