Hlavní obsah

Dlužník v Přerově napadl exekutora a policistu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Příchod exekutorů rozlítil ve čtvrtek odpoledne sedmapadesátiletého muže na Hranické ulici v Přerově natolik, že fyzicky napadl jednoho z nich a zaútočil i na jednoho z přítomných policistů. Uklidnil se, až poté, co mu policie nasadila pouta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policisté byli na místo přizváni, protože muž bránil exekutorům ve výkonu jejich povolání. Odmítal je pustit do bytu. Urážel je vulgárními výrazy a vyhrožoval jim zabitím a zastřelením,“ řekla Právu v pátek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po příjezdu policistů podle ní muž sice exekutory do bytu pustil, ale ve výhrůžkách pokračoval nejen směrem k nim, ale také vůči policistům.

„Při výkonu své činnosti byl jeden z exekutorů fyzicky napaden. Muž zaútočil také na jednoho z policistů, který se snažil incidentu zabránit. Následně policisté využili svého oprávnění a použili donucovací prostředky. Muži byla přiložena pouta,“ uvedla mluvčí.

Muž je podezřelý z trestných činů násilí proti úřední osobě a nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám