Hlavní obsah

Řidič na Olomoucku srazil chodce, podíval se, zda žije, a ujel

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě příliš spěchal v úterý večer zatím neznámý řidič, který u areálu pískovny na katastru Štěpánova na Olomoucku srazil chodce. Zastavil sice a vystoupil z auta, ale když zjistil, že se sražený hýbe, sedl opět za volant a ujel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Doposud nezjištěný řidič nezjištěného vozidla jel od obce Štěpánov k Olomouci. Po projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil svoji rychlost a pravým bokem vozidla narazil do chodce, který šel při pravém kraji vozovky,“ řekl Právu ve středu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

Muž po střetu upadl a zůstal ležet. „Řidič zastavil vozidlo, šel se na chodce podívat, ale jakmile zjistil, že muž žije, z místa dopravní nehody odjel. Muži pomohli až další cestující po této komunikaci, kteří vyrozuměli záchranku. Chodec utrpěl lehká zranění,“ konstatoval mluvčí.

Police podle něj žádá případné svědky nehody, kteří by mohli přispět informacemi ke zjištění totožnosti neznámého řidiče nebo vozidla, aby se přihlásili na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 766 251.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám