Hlavní obsah

Chatař přistihl lupiče při krádeži, ten na něj vytáhl nůž

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Drama zažil v úterý odpoledne padesátiletý majitel jedné rekreační chaty v zahrádkářské kolonii Rybníky v Přerově – Předmostí. Zloděj, kterého tu přistihl při krádeži, jej nejprve prosil o odpuštění, a když nebyl vyslyšen, vytáhl na chataře nůž.

Foto: Policie ČR

Identikit pachatele, který zaútočil nožem na majitele chaty.

Článek

„Při příchodu do kolonie chatař zjistil, že je přestřižený řetěz na vstupní brance, který vede na pozemek sousedky. Šel se podívat k chatě, když v tom vycházel z obydlí neznámý muž i s věcmi, které v chatě odcizil. Jednalo se o mikrovlnou troubu, světelnou zářivku a elektronický plašič hlodavců,“ popsala Právu ve středu počátek případu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Chataři se podle ní podařilo pachatele zadržet a řekl mu, že zavolá policii. Zloděj se pak nejprve snažil působit na jeho city. „Prosil ho o odpuštění a propuštění, na což ovšem muž nereagoval.

Zaútočil nožem

Když nebyl vyslyšen, rozhodl se pachatel pro razantnější způsob. Vytáhl pivní láhev, kterou muže ohrožoval. Ani tentokrát se mu ho nepodařilo zastrašit a jeho agresivita vzrůstala. Vytáhl nůž a vyhrožoval mu, že ho zabije, pokud ho z chaty nepustí ven. Nožem následně zaútočil na oblast břicha chataře,“ uvedla mluvčí.

Útok byl podle ní díky duchapřítomnosti chataře neúspěšný. Pachatel pak vyběhl ven a z místa utekl směrem k Předmostí. Ke zranění naštěstí nedošlo. Škoda na zařízení chaty a odcizených věcech byla vyčíslena na 2 300 korun.

„Policisté po pachateli intenzivně pátrají. Případ šetří pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, vydírání a nebezpečného vyhrožování,“ dodala Zajícová. Policie žádá veřejnost o pomoc při zjištění pachatele. Veškeré informace lze sdělit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám