Hlavní obsah

Muž vzteky promáčkl hlavou strážníkům auto

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

K neobvyklé škodě na služebním vozidle přišli na Nový rok odpoledne českobudějovičtí strážníci. Střechu auta jim vzteky promáčkl přímo na náměstí Přemysla Otakara II. agresivní opilý sedmačtyřicetiletý chlapík.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem čtvrt na dvě odpoledne volali kolemjdoucí, že je napadá přímo na náměstí agresivní muž. Přivolaná hlídka jej pak našla se zkrvaveným čelem. Vyzvala muže, aby předložil doklady totožnosti a vysvětlil jim agresivní chování. Ten místo vysvětlování začal strážníkům nadávat,“ popsal Právu incident mluvčí městské policie Václav Sup.

Dodal, že vhledem k tomu, že hlídka měla podezření, že muž má u sebe zbraň, vyzvala ho, aby se postavil z boku ke služebnímu autu a položil ruce na kapotu. Ten ale začal z ničeho nic najednou tlouct hlavou do střechy automobilu tak silně, až ji promáčkl. Na výzvy, aby se zklidnil, vůbec nereagoval. Strážníci mu proto nasadili pouta a zavolali záchrannou službu, která mu poskytla nezbytné ošetření.

„Poté byl muž převezen za asistence strážníků do nemocnice, z níž putoval na záchytnou stanici, aby se zde ze svého alkoholového opojení vyspal. Případ jsme rovněž předali Policii ČR,“ dodal Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám