Hlavní obsah

Policista pomohl pytlákovi z bryndy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLANÁ

Do opletaček se zákonem se dostal třiadvacetiletý nadstrážmistr z policejního oddělení v Plané na Tachovsku. Je podezřelý, že zneužil úřední pravomoc, aby vytál z bryndy svého kamaráda. Toho loni v létě přistihla rybářská stráž, jak bez povolenky chytá ryby na Jesenické přehradě u Chebu.

Článek

Státní zástupce má důkazy o tom, že muž pytlačil dokonce v přítomnosti strážce zákona, který se později snažil ovlivnit trestní řízení. "Policistu jsem obvinila z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele," řekla v úterý plzeňská státní zástupkyně Jaroslava Pašková.

Oba muži chytali ryby společně s tím rozdílem, že policista vlastnil rybářský lístek a jeho známý povolení neměl Když přišel porybný, sepsal s pytlákem úřední záznam a postoupil celou záležitost vyřízení na policii do Chebu, která muže vyšetřovala pro trestný čin pytláctví. "Když na policejní oddělení do Plané přišla žádost od kolegů z Chebu, aby podezřelého, který má místo trvalého bydliště v Plané, vyslechli, obviněný policista se iniciativně přihlásil, že výslech provede. Do protokolu potom napsal, že ten muž byl v té době byl úplně někde jinde," uvedl zdroj obeznámený s případem.

Obviněný policista při výslechu vinu popřel. Usvědčují ho však fotografické snímky pořízené rybářskou stráží, na nichž je zachycen jeho soukromý automobil, se kterým oba na ryby přijeli a ještě sebou vezli své manželky. Pokud soud uzná policistu vinným, hrozí mu až tříleté vězení a ztráta uniformy.

Zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl řekl, že policista zatím zůstává ve službě. "Až se seznámím s výsledky vyšetřování, rozhodnu, zda jej postavím mimo službu nebo podniknu jiné personální opatření," prohlásil Pachl.

Reklama

Výběr článků

Načítám