Hlavní obsah

Vražda jedenáctileté dívky před soudem, obžalovaným je její bratr

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vraždou jedenáctileté dívky, která letos v červenci otřásla městečkem Krnov v česko-polském pohraničí, se zabývá od úterka trestní senát Krajského soudu v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl její šestnáctiletý bratr. Jednání se koná vzhledem k nízkému věku obžalovaného za zavřenými dveřmi. Veřejné bude až vyhlášení rozsudku.

Vraždu jedenáctileté dívky řeší ostravský soudVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Tragédie se odehrála 25. července v bytě v jedné z okrajových čtvrtí Krnova. Jedenáctiletá dívka měla po těle několik bodných ran, brutální útok nepřežila. Policie zakrátko z vraždy obvinila jejího teprve šestnáctiletého bratra. Podle sousedů šlo o velmi slušnou rodinu, která měla v den vraždy odjet na dovolenou.

Podle informací sousedů mohlo být motivem vraždy to, že chlapec žárlil na úspěchy své sestry, která se ve škole velmi dobře učila. Státní zástupce Vít Legerský to ale nechtěl komentovat. „K motivu se nebudu vyjadřovat,“ řekl žalobce.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí k soudu šestnáctiletého mladíka, který byl obviněn z vraždy jedenáctileté sestry.

Obhájce obžalovaného chlapce Alfons Miketa tvrdí, že chlapec před policií vypovídal, podle svých slov si ale na zločin nepamatuje. „Tvrdí, že neví, co se stalo,“ řekl obhájce s tím, že podle rodičů se děti měly hrozně rády. „Je to velká rodinná tragédie,“ řekl advokát.

„V průběhu dnešního a zítřejšího dne soud vyslechne svědky a znalce a pak se uvidí, zda budou další návrhy na doplnění důkazů,“ řekla mluvčí soudu Lucie Böhmnová.

Soudkyně Lenka Čechová dodala, že kauzu ve středu odročí, takže rozsudek do Vánoc zatím nepadne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám