Hlavní obsah

Vášnivá kuřačka podpálila v Ostravě nemocniční pokoj

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvě pacientky byly v neděli odpoledne zraněny při požáru jednoho z pokojů na interním oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě. Podle prvních informací požár nejspíš způsobila pacientka, která si v posteli zapálila cigaretu. Ta utrpěla těžké popáleniny, druhá se nadýchala zplodin.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková informovala, že k požáru došlo kolem třetí hodiny odpolední.

„Z oddělení bylo evakuováno 22 pacientů, zraněny při požáru byly dvě ženy, pacientky hospitalizované v pokoji, kde k požáru došlo. Ženy ve věku 65 a 69 let nemohli policisté dosud pro jejich aktuální zdravotní stav vyslechnout,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Podle Hany Szotkowské, mluvčí holdingu AGEL, pod kterou nemocnice spadá, požár mohl vzniknout od cigarety.

„Jednalo se o standardní pokoj, na kterém nebyly žádné elektronické přístroje, takže netušíme, jak jinak by se mohlo lůžko vznítit. Žena byla údajně vášnivou kuřačkou a na místě se našly cigarety a sirky,“ řekla Szotkowská.

Policie již zahájila úkony pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. „Pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila mluvčí policie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám