Hlavní obsah

Kontrola na Jesenicku nalezla třetinu mladistvých pod vlivem alkoholu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý třetí mladistvý, kterého v noci na neděli kontrolovali policisté při bezpečnostní akci na Jesenicku, byl pod vlivem alkoholu. Razie se zaměřila zejména na kontrolu podávání alkoholu osobám mladším 18 let na diskotékách, v barech a restauracích. Své děti, které se nacházely pod vlivem alkoholu, si převzali jejich rodiče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Akce, která probíhala od sobotního večera až do nedělního rána, se zúčastnilo 31 policistů, jejich kolega z Polska a také pracovníci Městského úřadu v Jeseníku a Orgánu sociálně právní ochrany dětí,“ řekl Právu mluvčí krajského policejního ředitelství v Olomouci Michal Pižurin.

Zkontrolováno bylo podle něj celkem 27 mladistvých, z nichž devět bylo pod vlivem alkoholu. „Tito byli předáni svým zákonným zástupcům,“ uvedl mluvčí.

Během razie byly zjištěny podle něj zjištěny čtyři osoby, které alkohol mladistvým podaly. „Jejich protiprávní jednání bude oznámeno správnímu odboru Městského úřadu v Jeseníku, kde jim hrozí několikatisícové pokuty,“ dodal Pižurin.

Reklama

Výběr článků

Načítám