Hlavní obsah

V Ostravě úřadovala opilá lékárnice, naměřili jí tři promile

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bezmála tři promile ukázala dechová zkouška u obsluhy v jedné z ostravských lékáren. Policisté dali magistře dýchnout na základě oznámení zákazníků, kteří podezření na její opilost oznámili na tísňovou linku. Ženě nyní hrozí trestní stíhání pro ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Jako první na místo v sobotu večer dorazila hlídka strážníků. „Ti po zjištění situace přivolali policisty. Žena, která vydávala léky, se podrobila dechovým zkouškám, první vykázala hodnotu téměř 2,7 promile alkoholu a zhruba po půlhodině již další orientační dechová zkouška vykázala hodnotu asi tři promile,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„Poté byla lékárnice okamžitě vystřídána další magistrou. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Viníkovi tohoto přečinu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám