Hlavní obsah

Funkcionář florbalového klubu si za zneužívání sportovců odsedí sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na sedm let za mříže poslal ve čtvrtek pražský městský soud šestatřicetiletého Marka Jarocha za pohlavní zneužívání mladých florbalistů z extraligového klubu SKK Future, jemuž šéfoval. V jednom případě se měl dopustit znásilnění, v devíti dalších znásilnění ve stadiu pokusu, pohlavního zneužívání nebo ohrožování výchovy dítěte.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Jaroch u soudu.

Článek

Kromě trestu vězení nesmí Jaroch pět let pracovat s dětmi. Musí také podstoupit ambulantní sexuologickou léčbu. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný se na místě odvolal.

Odvolání podala i státní zástupkyně, která požaduje o rok přísnější trest.

Prý se mu mstí hráči

Jaroch, který je podle posudků běžný heterosexuál a žádnou sexuální odchylkou netrpí, obvinění odmítá jako mstu vyhozených hráčů.

Nejstarší případ se měl odehrát v létě 2001 na soustředění klubu v Neveklově. Podle výpovědi dnes již 25letého bývalého svěřence, kterému tehdy bylo necelých patnáct let, si měl Jaroch jednu noc ke spícímu chlapci přilehnout, ukájet se jeho rukou a poté i jeho sexuálně stimulovat, dokud se hoch nezačal bránit.

Podobně, zpravidla ve spánku nebo poté, co je opil, měl Jaroch zneužívat i ostatní mladé florbalisty, ať už na soustředěních a výjezdech klubu, nebo v bytě svých rodičů, kde bydlel. Chlapcům bylo od 14 do 17 let a s výjimkou deset let starého případu se všechny ostatní odehrály v letech 2008 až 2010.

Jaroch vidí za všemi nařčeními zhrzenost nepřijatých či vyloučených hráčů, z nichž někteří prý museli klub opustit kvůli disciplinárním prohřeškům, pití alkoholu nebo užívání drog. V pozadí stojí podle něj i bývalý trenér, který byl kvůli problémům s alkoholem vyloučen a neunesl prý fakt, že i bez něj klub slavil úspěchy v soutěžích.

Podle znalců z oboru psychologie a sexuologie nemá Jaroch problémy s alkoholem, ani netrpí žádným druhem sexuální či duševní poruchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám