Hlavní obsah

V listopadu zemřelo na silnicích 64 lidí, nejméně za 20 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle zatím neoficiální policejních statistik zahynulo v listopadu na českých silnicích 64 lidí, z toho pět lidí zemřelo poslední listopadový den. Přesto se jedná o nejméně tragický listopad za posledních dvacet let.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidič srážku nepřežil.

Článek

Například loni zemřelo na silnicích o 22 lidí více, nejtragičtější byl ale listopad v roce 1994 a 2002. Tehdy policisté při nehodách zaznamenali shodně 141 mrtvých. V porovnání s předchozími měsíci letošního roku listopadová bilance ale nepatří k nejlepším.

Co do počtu obětí byla nejhorším dnem měsíce sobota 19. listopadu, kdy při nehodách zemřelo šest lidí. Mezi nimi i dva chlapci, které na přechodu pro chodce v Hradci Králové srazil čtyřicetiletý řidič vozu Fiat Croma.

Čtyři dny v měsíci skončily s bilancí čtyř mrtvých, v pěti dnech policisté nezaznamenali ani jednu tragickou havárii.

Status měsíce s nejmenším počtem obětí si letos zatím drží leden, kdy při nehodách zemřelo 42 lidí. Jen o málo horší byl březen s 45 mrtvými na silnicích. Naopak nejtragičtějším měsícem od začátku roku je stále srpen se 78 oběťmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám