Hlavní obsah

Auto u Znojma vjelo do cesty autobusu, řidič zemřel a osm dětí se zranilo

Právo, ČTK, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suchohrdly

Mrtvý řidič osobního auta a osm zraněných dětí jsou bilancí vážné dopravní nehody, která se ve středu krátce po půl dvanácté dopoledne stala na křižovatce v obci Suchohrdly u Znojma.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Zcela zničené osobní auto dokumentuje tragickou havárii u Suchohrdel.

Článek

„Devětatřicetiletý řidič osobního vozu Mitsubishi s přívěsným vozíkem z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím autobusem. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,” uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Podle zasahujících patří nehoda mezi nejdrastičtější zásahy z posledních let, trosky osobního auta byly rozmetány na úseku asi třicet metrů dlouhém. Řidič neměl sebemenší šanci přežít.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Autobus po srážce vyjel mimo vozovku a zastavil o strom.

Podle řidiče autobusu, který byl rovněž zraněn, auto s vozíkem na přehledném úseku cesty kličkovalo již delší dobu a on se mu marně snažil vyhnout. Cestu lemovalo stromořadí a po nárazu autobus skončil v poli.

Osm dětí v nemocnici

Ve voze cestovalo pětačtyřicet osmi až devítiletých dětí z Prosiměřic v doprovodu tří učitelů. Zdravotníci museli osm školáků ošetřit a odvézt do nemocnice. Podle zjištění Práva se jednalo o šok, případně lehká zranění.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidič srážku nepřežil.

“Při nehodě z autobusu navíc unikla nafta, hasiči, kteří nejprve odklízeli trosky auta a pak dostali autobus zpět na cestu, přivolali i pracovníky odboru životního prostředí znojemské radnice,” uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Po odstranění následků nehody tak bude následovat ještě odtěžení naftou zasažené půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám