Hlavní obsah

V Brně hořela ubytovna i fast food

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Napilno měli v sobotu v Brně hasiči. Krátce po poledni se vyvalil hustý dým z jednoho z bytů na ubytovně ve Svatopetrské ulici. Na místo okamžitě vyrazilo několik jednotek hasičů, dvě patra ze čtyřposchoďové ubytovny byly při jejich příjezdu už silně zakouřené.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Právo

Požár jeden z bytů v ubytovně zcela zdemoloval.

Článek

Po patnácti minutách se hasičům podařilo plameny zkrotit, při zásahu museli evakuovat čtyři obyvatele ubytovny, dalších osm stačilo utéct ještě před jejich příjezdem.

„K odvětrání kouře z bytů a chodeb nasadili hasiči přetlakové ventilátory, kouř také odváděli otevřenými okny. Byt zasažený požárem oheň zničil, žár a zplodiny hoření poškodily i sousední chodbu. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů, k prozkoumání požářiště si přizval specialisty policie včetně psovoda se psem s výcvikem na vyhledávání stop po hořlavinách,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid s tím, že celkovou škodu vyšetřovatel odhadl na 200 tisíc korun.

Odpoledne museli hasiči zasahovat v jednom z fast foodů v samotném centru Brna. Pracovníci provozovny zavolali hasiče s tím, že ze sklepa vychází podezřelý kouř.

„Průzkum ukázal, že kouř vychází z členitého sklepa pod restaurací. V části sklepa hořela pračka. Při podrobném průzkumu zakouřeného sklepa hasiči uvnitř nikoho nenašli,“ dodal Haid s tím, že všichni hosté podnik opustili ještě před příjezdem hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám