Hlavní obsah

Kvůli závadě na komíně shořel rodinný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

U požáru rodinného domu ve Velkých Heralticích zasahovaly v pátek k večeru čtyři hasičské jednotky. Bojovaly i se silným větrem, který mohl oheň rozšířit na hospodářská stavení. Důvodem požáru byla podle prvotního šetření závada na komíně. Uvedl to mluvčí Moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Článek

Hasiči na místě zjistili, že hoří rodinný dům a přístavba. "Díky silnému větru, který v místě požáru foukal, hrozilo rozšíření požáru na okolní hospodářské objekty a porost," dodal Faster.

"V hospodářské přístavbě bylo uloženo dřevo a další hořlavé materiály, což značně komplikovalo zásah hasičů. Během zásahu došlo ke zřícení mezistropu v hospodářské budově," dodal mluvčí s tím, že definitivně byl požár uhašen až v sobotu dopoledne.

Předběžná škoda byla vyčíslena na 450 tisíc korun.

Na Smíchově hořel byt

V sobotu dopoledne zasahovali hasiči i v pátém pražském obvodu. V pátém patře domu v Klicperově ulici začal hořet jeden z bytů. Hasiči předali zdravotníkům dvě osoby, které se nadýchaly zplodin. O zásahu informovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

"Objekt je silně zakouřený. Nasadili jsme proto přetlakovou ventilaci a provedli jsme dva násilné vstupy do bytu," uvedla mluvčí. Dodala, že hasiči použili také termokameru, aby nalezli skrytá ohniska požáru.

Podle některých informací došlo v bytě k výbuchu, mluvčí Adamcová to však nepotvrdila. Požár nahlásil muž, který z místa poté utekl, zřejmě šlo o narkomana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám