Hlavní obsah

Umírající muž si přivolal sám záchranáře, podezřelého už policie má

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dačice
Aktualizováno

V bolestech a plný utrpení volal ve středu večer 28letý pobodaný muž záchranáře o pomoc. Vrah byl už pryč a on se potácel ve tmě u silnice za Dačicemi směrem na Jemnice pouze s mobilním telefonem u ucha.

Článek

Záchranáři jej našli, ale už mu nemohli pomoci. Zranění byla smrtelná a nestihl ani říci jméno muže, kterého znal a jehož rukou zemřel. Policisté dopadli 30letého muže, který jej údajně zavraždil, ve čtvrtek dopoledne.

Jak sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner, případ začal po půl deváté ve středu večer, kdy těžce zraněný muž volal na tísňovou linku.

Po útoku zůstal bez pomoci

„Ke smrtelně zraněnému krvácejícímu muži, který sám sobě telefonicky volal pomoc, vyrazilo vozidlo rychlé záchranné služby a nejbližší policejní hlídka. Chroptící muž do telefonu řekl, že krvácí a leží na silnici za Dačicemi ve směru na Jemnice. Tam jej také po chvíli našla záchranná služba,“ popsal tragické události noci Matzner.

Kriminalisté začali okamžitě pátrat a zjistili, že muž zůstal po útoku bez pomoci, opuštěný a umírající mimo civilizaci, několik set metrů za pomyslnými hranicemi města Dačice, sám a v naprosté tmě.

„S okolím pak muže na několik jeho posledních okamžiků spojil mobilní telefon. Vrah po útoku z místa utekl,“ upozornil Matzner. Zmínil, že muž v bolestech ještě lékařům řekl pár vět, ale jméno svého vraha prozradit nestihl. Záchranáři se nechtěli k podrobnostem vyjadřovat.

„Mohu pouze potvrdit, že muž utrpěl několik bodných ran a jeho zranění byla v podstatě neslučitelná se životem. Zemřel při převozu do nemocnice,“ konstatoval ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Podezřelého policisté mají

Po jedenácti hodinách pátrání dopadli ve čtvrtek dopoledne kriminalisté 30letého muže, který má podle nich vraždu na svědomí. Má před sebou výslechy v policejní cele, při kterých bude muset vysvětlovat, proč muže smrtelně bodl a tím zavraždil.

„Vyšetřovatelé však nejsou ještě zdaleka s případem hotovi, jakmile to důkazy a výpovědi umožní, zadrženého muže pravděpodobně obviní ze zločinu vraždy. Následující hodiny tak rozhodnou o osudu muže, který nechal druhého bez pomoci umírat na kraji silnice jako autem sraženého psa,“ doplnil Matzner.

V případě obvinění z vraždy může muži hrozit až osmnáct let vězení, nebo i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám