Hlavní obsah

Mladík za volantem srazil na přechodu důchodkyni

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Chvilková nepozornost předznamenala vážnou nehodu, ke které došlo v neděli odpoledne ve Veselí nad Moravou. Dvaadvacetiletý řidič Škody Octavia jel k místnímu obchodnímu domu, když na vyznačeném přechodu pro chodce přehlédl čtyřiasedmdesátiletou chodkyni.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Žena utrpěla po střetu vážné zranění a záchranáři ji transportovali do nemocnice. Dechová zkouška vyloučila u zraněné seniorky i u řidiče požití alkoholu. Policisté ještě vyšetřují všechny okolnosti nehody, pokud by byla prokázána vina mladému řidiči, mohl by skončit až na čtyři roky za mřížemi.

„Policisté v souvislosti s tuto problematikou upozorňují řidiče i chodce na možná rizika související se sníženou viditelností chodců v podzimních a zimních měsících. Řidiči by měli dbát potřebné obezřetnosti a předvídavosti. Chodci by zase v době snížené viditelnosti měli zvážit používání pestrého barevného oblečení nebo doplňků z reflexního materiálu,“ upozornil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám