Hlavní obsah

Požár z kamiónu se k oleji nedostal, hasiči jej zastavili včas

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louka

Požárem skončila v noci na pátek dopravní nehoda kamiónu nedaleko obce Louka na Hodonínsku. Kamión s cisternovým návěsem se převrátil na pole, přičemž nafta unikající z nádrží tahače zčásti vytekla do okolí. Hasičům se podařilo oheň zlikvidovat dříve, než se dostal k cisterně s převáženým olejem.

Článek

Hasičům zazvonil telefon sedm minut po jednadvacáté hodině, prvotní informace oznamovala požár kamiónu, v jehož kabině zůstal zaklíněný řidič. Ten byl při příjezdu hasičů naštěstí již mimo vozidlo v péči zdravotníků.

Čtyři proudy vody z cisteren hasičů se postaraly o likvidaci požáru, pak ale na pět zasahujících jednotek čekaly další úkoly. Z nádrží auta, které po nehodě skončilo u řeky Velička, unikala nafta. Hrozilo tak znečištění řeky, ale i nedalekých zdrojů pitné vody.

“Z nádrží, v nichž podle odhadu bylo před havárií zhruba 1000 litrů nafty, se podařilo do připravených sudů přečerpat 850 až 900 litrů. Zbývajících 100 až 150 litrů zřejmě vyteklo do půdy u silnice, hasiči proto informovali příslušné instituce i starosty obcí,” uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám